srijeda, 3. veljače 2016.

Ganache Double


Sastojci

  20 osoba
  • Ganache od tamne čokolade:
  • 500 ml mliječnog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
  • Ganache od bijele čokolade:
  • 200 ml mliječnog vrhnja
  • 300 g bijele čokolade

Priprema

  1. 1.
    Biskvit:
    Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke pjenasto izmiksamo s 80 g šećera, bjelanjak ulupamo postupno dodavajući 20 g šećera. Na pari otopimo čokoladu i maslac i kada je smjesa otopljena i svilenkaste teksture, dodamo smjesi žumanjaka i šećera. Tome dodamo prosijano brašno i prašak za pecivo koje smo prethodno pomiješali. Na kraju postepeno dodajemo ulupani bjelanjak sa šećerom i upemo u kalup za tortu. Biskvit pečemo 20 minuta na 170 stupnjeva.
     
  2. 2.
    Ganache od tamne čokolade:
    Mliječno vrhnje zagrijavanjem dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada počne topiti i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od tamne čokolade prelijemo po toplom biskvitu. Ohladimo tortu.
  3. 3.
    Ganache od bijele čokolade: 
    Mliječno vrhnje dovedemo do vrenja i prelijemo preko sjeckane čokolade. Pričekamo par trenutaka da se čokolada otopi i miješamo dok smjesa ne postane glatka. Ganache od bijele čokolade prelijemo po ohlađenom ganacheu od tamne čokolade. Ohladimo tortu i ukrasimo po želji.

0 komentari