srijeda, 3. veljače 2016.

Bijela Truffle Torta


Sastojci

  10 osoba
  • Kora:
  • 3 komada Jaja
  • 65 g Secera
  • 45 g Brasna
  • 1 kasicica Vanilija ekstrakt
  • Krema:
  • 300 ml Slatke pavlake
  • 350 g Bijele cokolade
  • 250 g Mascarpone sira ili krem sira(Philadelphia),sobna temperatura
  • Priprema

    1. 1.
      Kalup za tortu od 20 x 20 cm (8 inch) puterom pomastiti i posuti malo brasna. Zagrijati rernu na 180 C (350F).
      Ugrijati slatku povlako do tacke kljucanja i preliti je preko cokolade (isjeckane ili cokoladne kapljice ali kvalitetnije). Polako promjesati i ostaviti da se potpuno ohladi.
    2. 2.
      Mikserom umutiti jaja,secer i vaniliju najmanje 3 minute da vam se jaja/smjesa udupla.Zatim dodati brasno i rucno umjesati da se smjesa ujednaci.
    3. 3.
      Istresti u kalup i peci 15-17 minuta uglavnom da vam cackalica ili noz kad zabodete bude suha kad izvadite.
    4. 4.
      Ostaviti koru da se dobro ohladi.
    5. 5.
      Umutit kremasto sir pa rucno umjesati u ohladeni cokoladni ganache. Istresti na ohladenu koru i staviti u frizider a najbolje preko noci da se torta ohladi tj.stvrdne.
    6. 6.
      Tortu ukrasiti vocem po zelji.

0 komentari