Bijela Truffle Torta
Sastojci
10 osoba- Kora:
- 3 komada Jaja
- 65 g Secera
- 45 g Brasna
- 1 kasicica Vanilija ekstrakt
- Krema:
- 300 ml Slatke pavlake
- 350 g Bijele cokolade
- 250 g Mascarpone sira ili krem sira(Philadelphia),sobna temperatura
Priprema
- 1.Kalup za tortu od 20 x 20 cm (8 inch) puterom pomastiti i posuti malo brasna. Zagrijati rernu na 180 C (350F).Ugrijati slatku povlako do tacke kljucanja i preliti je preko cokolade (isjeckane ili cokoladne kapljice ali kvalitetnije). Polako promjesati i ostaviti da se potpuno ohladi.
- 2.Mikserom umutiti jaja,secer i vaniliju najmanje 3 minute da vam se jaja/smjesa udupla.Zatim dodati brasno i rucno umjesati da se smjesa ujednaci.
- 3.Istresti u kalup i peci 15-17 minuta uglavnom da vam cackalica ili noz kad zabodete bude suha kad izvadite.
- 4.Ostaviti koru da se dobro ohladi.
- 5.Umutit kremasto sir pa rucno umjesati u ohladeni cokoladni ganache. Istresti na ohladenu koru i staviti u frizider a najbolje preko noci da se torta ohladi tj.stvrdne.
- 6.Tortu ukrasiti vocem po zelji.
- 1.
0 komentari