Vanilijin pehar
Vanilija osvaja okusom i mirisom, a kako je skladno dopuniti marelicom i hrskavim prženim lješnjacima – govori ovaj njezin pehar. Šlagom zaokružite ovu osobitu, ali nadasve jednostavnu slasticu.
Sastojci
- 1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
- 200 ml slatkog vrhnja
- 400 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 100 g ocijeđenih marelica iz light kompota Podravka
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 3 žlice popečenih nasjeckanih lješnjaka
Koristili smo
Priprema
- 1.Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje pa stavite kuhati.
- 2.Prašak za puding izmiješajte sa šećerom i 2 do 3 žlice hladnog mlijeka.
- 3.Kuhano mlijeko i slatko vrhnje maknite s vatre, dodajte miješajući pjenjačom razmućeni prašak za puding i kuhajte 1 do 2 minute.
- 4.Pred kraj kuhanja u puding umiješajte pržene nasjeckane lješnjake.
Posluživanje
Polovice marelica složite na dno čaša i preko njih prelijte puding. Kad se puding ohladi, ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Savjet
Umjesto predloženih pehara, možete prirediti i svoje kombinacije, koje će, naravno, ovisiti i o tome kojim pudingom i kojim dodacima raspolažete.
0 komentari