četvrtak, 21. siječnja 2016.

Punjeni slanciJednostavni za pripremu, od obicnog krusnog tijesta, ovi slanci su jednako fini punjeni sirom, ili prazni.

Sastojci

  • Tijesto:
  • 400 gr svenamjenskog brasna
  • mala zlica soli
  • mala zlica secera
  • 6 gr suhe germe
  • 300 ml mlake vode
  • Punjenje:
  • 200 gr cheddar sira (manje masnog)
  • Za posipanje po zelji:
  • parmezan, persin, krupna sol, cheddar sir

Priprema

  1. 1.
    * Od navedenih sastojaka dobije se 12 slanaca.

    Germu aktivirati sa secerom i malo mlake vode. Od svih sastojaka na grubo i bez previse mjesenja zamijesiti tijesto - ja ovaj dio obavim samo drvenom zlicom, bez upotrebe ruku. Ostaviti ga da se udvostruci.
    Tijesto potom svega malo premijesiti rukama, te ga razvaljati na pobrasnjenoj povrsini na 40x25 cm velicine, i otprilike 0.5 cm debljine. Po sirini ga prerezati na trake od 6-7 cm.
    Pecnicu zagrijati na 200C.
  2. Na svaku traku tijesta sada staviti trakicu sira nesto kracu od samog tijesta. Za ovakvu vrstu peciva, bolje je koristiti manje masniji sir jer se sporije topi, manje su sanse da iscuri, i ljepse ce se sir razvlaciti kada se zagrize.
    Tijesto zarolati u valjak, dobro ga prstima zatvarajuci na dnu i krajevima.
Slance po vrhu namazati sa malo vode, posuti ih  naribanim sirom, krupnom solju, ili parmezanom, persinom, i herbama po zelji.
Pecnicu smanjiti na 180C i peci u plehu oblozenom pek-papirom dok fino ne porumene - meni je trebalo 20 minuta





0 komentari