Prave italijanske grisine
Grisine koje mozete napraviti uz malo truda, a uzivati
dugoo..:)))
dugoo..:)))
Sastojci:
1 kocka svezeg kvasca
250 ml vode
40 gr maslaca
500 gr brasna
1 kasicica soli
40 gr rendanog parmezana
Priprema:
U toplu vodu staviti kocku kvasca.
U ciniji pomesati sve ostale sastojke
i dodati nadosli kvasac.
Umesiti testo i ostaviti ostaviti ga na
toplom mestu da udvostruci meru.
Razviti testo da bude oko 1/2 cm
debljine, seci ga na uzane tracice.
Tracice malo valjati da postanu
oble kao grisine, a zatim ih redjati
na pleh oblozeb pek- papirom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i
ostaviti grisine u blizini rerne oko
10 minuta da malo narastu.
Ubaciti pleh u toplu rernu i peci
oko 10 minuta do rumene boje.
Sluziti grickalice uz belo vino ili
spricer.
1 kocka svezeg kvasca
250 ml vode
40 gr maslaca
500 gr brasna
1 kasicica soli
40 gr rendanog parmezana
Priprema:
U toplu vodu staviti kocku kvasca.
U ciniji pomesati sve ostale sastojke
i dodati nadosli kvasac.
Umesiti testo i ostaviti ostaviti ga na
toplom mestu da udvostruci meru.
Razviti testo da bude oko 1/2 cm
debljine, seci ga na uzane tracice.
Tracice malo valjati da postanu
oble kao grisine, a zatim ih redjati
na pleh oblozeb pek- papirom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni i
ostaviti grisine u blizini rerne oko
10 minuta da malo narastu.
Ubaciti pleh u toplu rernu i peci
oko 10 minuta do rumene boje.
Sluziti grickalice uz belo vino ili
spricer.
0 komentari