petak, 15. siječnja 2016.

Kaneloni :)))




Sastojci za 4 osobe

Punjenje:

300 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
mao ulja
1 dl belog vina
200 g paradajz pelata
biber, vegeta, origano po ukusu


Besamel sos:
0,3 dl ulja
20 g brasna
3 dl mleka
vegeta
muskatni orascic
200 g mozzarele ili gaude
i jos
8 kanelona

Priprema:
Na malo ulja proprziti iseckani luk,
dodati meso i vino, i na tihoj vatri
dinstati 10-tak minuta.
Na kraju dodati paradajz i zacine po ukusu.

Kanelone pripremiti po uputstvu.


Tek sad pripremiti besamel sos.
Na zagrejanom ulju proprziti brasno
do svetlo- zute boje, skloniti s ringle,
postepeno dodavati mlako mleko
i sve vreme mesati sos da se ne
stvore grudvice.
Vratiti na zagrejanu ringlu, i uz
mesanje, sacekati da sos prokljuca.
Dodati vegetu i nastrugani muskatni
orascic.


Vatrostalnu posudu samo malo podmazati
uljem, staviti pola besamel sosa i
100 g rendane mozzarele.


Napuniti kanelone i poslagati ih po
dnu posude. Kaneloni moraju biti u
jednom redu, a ne po spratovima
poredjani.


Preliti kanelone preostalim besamel
sosom, posuti ostatak mozzarele i
peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do
rumene boje.

Posluziti tople kanelone uz belo vino :))) 

0 komentari