Kaneloni :)))
Sastojci za 4 osobe
Punjenje:
300 g mlevene junetine
1 glavica crnog luka
mao ulja
1 dl belog vina
200 g paradajz pelata
biber, vegeta, origano po ukusu
Besamel sos:
0,3 dl ulja
20 g brasna
3 dl mleka
vegeta
muskatni orascic
200 g mozzarele ili gaude
i jos
8 kanelona
Priprema:
Na malo ulja proprziti iseckani luk,
dodati meso i vino, i na tihoj vatri
dinstati 10-tak minuta.
Na kraju dodati paradajz i zacine po ukusu.
Kanelone pripremiti po uputstvu.
Tek sad pripremiti besamel sos.
Na zagrejanom ulju proprziti brasno
do svetlo- zute boje, skloniti s ringle,
postepeno dodavati mlako mleko
i sve vreme mesati sos da se ne
stvore grudvice.
Vratiti na zagrejanu ringlu, i uz
mesanje, sacekati da sos prokljuca.
Dodati vegetu i nastrugani muskatni
orascic.
Vatrostalnu posudu samo malo podmazati
uljem, staviti pola besamel sosa i
100 g rendane mozzarele.
Napuniti kanelone i poslagati ih po
dnu posude. Kaneloni moraju biti u
jednom redu, a ne po spratovima
poredjani.
Preliti kanelone preostalim besamel
sosom, posuti ostatak mozzarele i
peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do
rumene boje.
Posluziti tople kanelone uz belo vino :)))
0 komentari