utorak, 8. prosinca 2015.

Recept za pohane meksičke palačinke



Izuzetno lagan recept. Osnova je slična kao i u većini meksičkih recepata. Malo truda, malo više vremena i večera je gotova, a ako je poslužite uz obilje salate neće biti ni tako strašno kalorična.
Sastojci:
  • 8 – 10 palačinki
  • 250 gr mljevenog mesa
  • pola crvene i zelene paprike
  • kukuruz
  • malo graha iz limenke
  • crveni luk
  • umak od rajčice (pelati)
  • sol
  • papar
  • curry začin
Priprema:
Palačinke pripremite prema osnovnom receptu za palačinke. Na malo ulja pirjati sitno narezani crveni luk i nakon nekoliko minuta dodati mljeveno meso. Pirjati na laganoj vatri dok meso dok ne bude zrnato, potom dodati  na trakice narezanu papriku i pelate koje malo zgnječite. Dodati sol, papar, curry,  malo crnog vina, te postepeno dodajite jušni temeljac ili vodu. Ostavite da se kuha na laganoj vatri oko  40–tak minuta. Kad je gotovo umiješajte kukuruz i grah, neka prokuha nekoliko minuta, te ukolinite sa vatre. S tom smjesom punite palačinke, zamotajte i pripremite za pohanje: brašno, jaja, prezla. Poslužite ih sa žlicom vrhnja, umakom od rajčice i poslužite sa sa dosta miješane salate (kupus, paprika, rajčica, krastavac).

0 komentari