utorak, 8. prosinca 2015.

Kolač od nutelle i sira



Kolač se sastoji od dva djela, jednostavan je za pripremu i prava je poslastica za sve “nutella-ljupce”…
Podloga:
  • 2 velike žlice Nutelle
  • 2 jaja
  • 1 čaša oštrog brašna
  • 1/2 čaše smeđeg šećera
  • 1/4 čaše kakaa
  • 15 dg maslaca
  • 10 dg sitno sjeckanih lješnjaka
* čaša je zapremine od 2 dl
U posudi zajedno pomiješati žumanjke i šećer, te dodati otopljen i ohlađen maslac, nutellu i izrađenu pjenu od bjelanjaka. Na kraju umiješati brašno i kakao. Sve sastojke zajedno pomiješati i staviti u kalup koji ste premazali sa uljem i posuli sa malo brašna. Po želji lješnjake možete zamijeniti sa orasima ili bademima.
Smjesa od riccota sira:
  • 250 gr ricotta sira
  • 3 velike žllice Nutelle
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 jaja
Sve sastojke zajedno pomiješati i preliti u kalup preko podloge. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 160˚C i peći 45 minuta. Kada je kolač gotov, ostaviti ga da se hladi i ukrasiti sa mljevenim bademima (sa strane i po vrhu) i posuti sa karameliziranim lješnjacima.
Karamelizirani lješnjaci
  • 20 dg šećera
  • 10 dg lješnjaka
Šećer otopiti na vatri tako da bude tekuća smeđa smjesa (karamel) i dodati nasjeckane lješnjake. Uliti u pleh koji ste premazali sa maslacem da se ohladi. Razlomiti na manje komade i staviti u vrećicu za domaćinstvo, te dobro istući batom za meso.

0 komentari