Pizza rolat
Pizza je poznato talijansko jelo koje je vrlo popularno jelo u svijetu, prije svega zbog jeftinih i lakodostupnih osnovnih sastojaka te jednostavnosti pripreme. Postoje razne neobične verzije pizza, baš poput ovog recepta. Za ovaj pizza rolat doslovno će vam trebati dvadesetak minuta efektivnog rada i trideset minuta pečenja.
Sastojci:
- 7 kora za pite i savijače
- 2 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 200 gr šunke za pizzu
- 250 gr gaude
- 250 gr gljiva
- 2 dcl kečapa
Priprema:
Naribajte sir i šunku za pizzu, a gljive malo prodinstajte, posolite i popaprite. Voda iz gljiva mora skroz ispariti –brža verzija su konzervirane gljive, a izbor je vaš. Zatim slijedi slaganje:
1. kora – prazna
2. kora – 1 dcl kečapa razmažite po kori pa pospite malo sa origanom
3. kora – pola naribanog sira
4. kora – naribana šunka za pizzu
5. kora – izmiješajte jaja i kiselo vrhnje pa dvije trećine namažite po kori
6. kora – gljive
7. kora – 1 dcl kečapa i druga polovica naribanog sira
2. kora – 1 dcl kečapa razmažite po kori pa pospite malo sa origanom
3. kora – pola naribanog sira
4. kora – naribana šunka za pizzu
5. kora – izmiješajte jaja i kiselo vrhnje pa dvije trećine namažite po kori
6. kora – gljive
7. kora – 1 dcl kečapa i druga polovica naribanog sira
Sve skupa zamotajte u rolat pa stavite u namašćeni pleh za pečenje. Premažite ostatkom jaja i vrhnja, pospite origanom i stavite peći ma 30 minuta.
0 komentari