ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Čokoladni tartČoko tart


Sastojci

  
  • 3 šolje jogurta
  • 3 šolje šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašike džema
  • 3 čaše brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 250 g čokolade
  • 1šolja šećera
  • 1,5 dcl mleka
  • 150 g margarina
  • Priprema

    1. 1.
      Pomešati šećer, ulje i jogurt i 2 kašike džema (nije obavezan)Sve mešati u pravcu kretanja kazaljki na satu, ne menjati smer.
    2. 2.
      Pomešati brašno, kakao i sodu b.Dodati mokrim sastojcima.Staviti da se peče na 180stepeni C oko pola sata.
    3. 3.
      Na pari otopiti čokoladu sa šećerom i mlekom.Kad se otopi dodati margarin.Sve pomešati i lepo sjediniti.
    4. 4.
      Vruć kolač preliti otopljenom smesom.Ohladiti, najbolje preko noći.(Ukoliko nemate one što noću kopaju po frižideru! :-) )

    Posluživanje

    Šolje koje koristite su one čašice od jogurta.
    Prečnik kalupa je 30 cm,a dubina 5 cm.
    IMAJTE NA UMU DA, KAD SE KOLAČ ISPEČE, TREBA DA OSTANE MESTA DA SIPATE ČOKOLADNU SMESU.Kalup bi morao da bude dubok bar 5 cm jer se kolač ne premešta iz posude za pečenje.
    Kolač je dosta jak, sladak,mek i ukusan.Veoma ukusan.









0 komentari