Čokoladni tart
Sastojci
- 3 šolje jogurta
- 3 šolje šećera
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašike džema
- 3 čaše brašna
- 2 kašike kakaa
- 2 kašičice sode bikarbone
- 250 g čokolade
- 1šolja šećera
- 1,5 dcl mleka
- 150 g margarina
Priprema
- 1.Pomešati šećer, ulje i jogurt i 2 kašike džema (nije obavezan)Sve mešati u pravcu kretanja kazaljki na satu, ne menjati smer.
- 2.Pomešati brašno, kakao i sodu b.Dodati mokrim sastojcima.Staviti da se peče na 180stepeni C oko pola sata.
- 3.Na pari otopiti čokoladu sa šećerom i mlekom.Kad se otopi dodati margarin.Sve pomešati i lepo sjediniti.
- 4.Vruć kolač preliti otopljenom smesom.Ohladiti, najbolje preko noći.(Ukoliko nemate one što noću kopaju po frižideru! :-) )
Posluživanje
Šolje koje koristite su one čašice od jogurta.Prečnik kalupa je 30 cm,a dubina 5 cm.IMAJTE NA UMU DA, KAD SE KOLAČ ISPEČE, TREBA DA OSTANE MESTA DA SIPATE ČOKOLADNU SMESU.Kalup bi morao da bude dubok bar 5 cm jer se kolač ne premešta iz posude za pečenje.Kolač je dosta jak, sladak,mek i ukusan.Veoma ukusan.- 1.
0 komentari