nedjelja, 24. siječnja 2016.

Musaka od šampinjonaMusaka od šampinjona


Musake su specijalitet istočnjačkih kuhinja – s mljevenim mesom, povrćem… Ako niste, svakako kušajte i musaku od gljiva. Posebice volite li šampinjone.

Sastojci

  4 osobe

Koristili smo

Priprema

  1. 1.
    Očišćene šampinjone narežite na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a slaninu narežite na tanke ploškice.
  2. 2.
    Na zagrijanom ulju popecite slaninu i nasjeckani luk pa zatim dodajte šampinjone. Sve zajedno pirjajte, malo posolite, popaprite, dodajte češnjak, malo origana, peršin i Vegetu.
  3. 3.
    U namašćenu vatrostalnu posudu složite jednu do druge pet kriški kruha koje ste prije toga namočili u mlijeko. Po kruhu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red namočenog kruha. Na taj kruh rasporedite preostale šampinjone i sve prelijte mješavinom vrhnja i jaja.
  4. 4.
    Tako pripremljeno jelo kratko zapecite u pećnici na 160°C oko 20 minuta.

Posluživanje

Ako želite pojačati aromu gljiva, musaku poslužite uz Fant umak od gljiva i neku sezonsku salatu.

Savjet

Musaku možete pripremiti i od vrganja ili od mješavine nekih drugih gljiva.

0 komentari