četvrtak, 21. siječnja 2016.

Kolač od maka


Kolač od maka

Vrlo jednostavan lijevani kolač. Oduševit će vas sočnošću što mu je daju samo malo džema od višanja i čokoladna glazura.

Sastojci

  • Za tijesto:
  • jaja
  • 200 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 150 ml mlijeka
  • 150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • ½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
  • 150 g maka
  • Priprema

    1. 1.
      Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
    2. 2.
      Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
    3. 3.
      Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
    4. 4.
      Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.

    Posluživanje

    Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.

    Savjet

    Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.

0 komentari