četvrtak, 21. siječnja 2016.

Grčka baklavaGrčka baklava sa suvim šljivama sa suvim šljivamaBaklave se uvek prave od oraha, ali ja sam htela da recept obogatim i dodala sljive i cokoladu.Ukus fenomenalan , gosti odusevljeni

Sastojci

  30 osoba
  • fil
  • 300 g seckanih suvih sljiva
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g otopljene cokolade

Priprema

  1. 1.

    Pomešati sitno seckane šljive, orahe i čokoladu.Kore iseći na 5 jednakih traka( otprilike da bude 8 cm široka traka ).Napraviti proizvoljno mešavinu od ulja i vode.Uzeti 1 koru, četkicom premazati uljem, staviti drugu koru, premazati uljem, treću koru premazati uljem, na kraj kore uzduž staviti mešavinu šljiva, oraha i čokolade, pa desnu ivicu trake podići i preklopiti da se dobije trougao , potom prebaciti na levu stranu i sve dok se ne smota trougao.  Staviti u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama. Trouglove premazati uljem i peći na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
    Skuvati šećer i vodu malo prohladiti i preliti preko vrućih trouglova.







0 komentari