Čokoladni poljupci
Čokoholičari mogu odahnuti: najnovija istraživanja pokazuju da umjereno konzumiranje čokolade vodi u dugovječnost! Čokoladu povezujemo i s ljubavlju, pa i s poljupcima, a spajanjem tih dviju predivnih stvari nastaje poslastica simboličnog naziva.
Sastojci
- 200 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica sitno naribane narančine korice
- 1 Rum šećer Dolcela
- 100 g nasjeckanih lješnjaka, badema, pistacija, grožđica
Koristili smo
Priprema
- 1.Čokoladu stavite u manju posudu, a nju stavite na drugu posudu s kipućom vodom, pa lagano miješajući otopite čokoladu.
- 2.Kad se čokolada otopi, dodajte narančinu koricu i rum šećer, pa posudu maknite s vatre stalno miješajući da se čokolada malo ohladi.
- 3.Na veliki list pergament papira stavljajte po žličicu čokolade. Donjom stranom žličice nježno oblikujte krugove.
- 4.U sredinu svakog kruga stavite sjeckane lješnjake, bademe, grožđice ili pistacije.
Posluživanje
Čokoladni poljupci poslužuju se hladni.
Savjet
Čokoladu je najbolje hladiti na vodenoj kupelji uz stalno miješanje.
0 komentari