Salata Bolonja
Osvežavajuća i hranljiva salata najbolje će “leći” u toplom letnjim danima kao lagana večera.
Sastojci:
- 600 gr žute boranije
- 100 gr belog mesa
- 200 gr mocarele
- 2-3 kašike kukuruza šećerca
- 10 čeri paradajza
- 1 kašika majoneza
- 2 kašike kisele pavlake
- soli i bibera po ukusu
- malo sušene mirodjije
Priprema:
Boraniju sitnije iseći pa staviti da se skuva.
Skuvanu procediti, provući kroz hladnu vodu pa ocediti.
Takodje skuvati i kukuruz sa isečenim belim mesom pa ohladiti.
Pomešati kukuruz i boraniju i belo meso.
Iseckati mocarelu na kockice pa dodati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati čeri paradajz isečen na 4 dela,mirodjiju, majonez i pavlaku i sve sjediniti.
Ostaviti u frižider da se prohladi, ne da bude previše hladno, oko 15 minuta pa poslužiti.
Boraniju sitnije iseći pa staviti da se skuva.
Skuvanu procediti, provući kroz hladnu vodu pa ocediti.
Takodje skuvati i kukuruz sa isečenim belim mesom pa ohladiti.
Pomešati kukuruz i boraniju i belo meso.
Iseckati mocarelu na kockice pa dodati.
Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati čeri paradajz isečen na 4 dela,mirodjiju, majonez i pavlaku i sve sjediniti.
Ostaviti u frižider da se prohladi, ne da bude previše hladno, oko 15 minuta pa poslužiti.
0 komentari