Plazma torta
Lepa torta, izdašna i fino se seče. Koristi se baš plazma keks zbog svog specifičnog ukusa.
Potrebno za jednu koru:
- 5 jaja
- 4 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 3 kašike mlevenih oraha
Za fil:
- 300 gr. mlevene plazme
- 200 gr. šećera u prahu
- sok od jedne narandže ili čaša kupovnog soka
- 200 gr. oraha
- 250 gr. margarina
- možete dodati i suvo grožđe ako volite
Potrebno još 3 kesice šlaga i mleko koliko je potrebno da se umuti (piše na kesici).
Umutiti jaja sa šećerom (penasto), dodati brašno i orahe. Izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni, dali je pečena proverite sa čačkalicom. Pleh u kojem sam ja pekla bio je 28 x 40, vidite na slici debljinu kore tako da otprilike znate da odredite.
Peći dve ovakve kore.
Za fil je potrebno umutiti margarin sa šećerom, dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati da se sjedine.
Umutiti posebno šlag ili slatku pavlaku.
FILOVATI: kora, plazma fil, šlag, kora. Ukrasiti sa šlagom ili topljenom čokoladom.
Ostaviti da stoji u frižideru pa tek onda seći i poslužiti. Prijatno! :)
0 komentari