četvrtak, 10. prosinca 2015.


Plazma torta



Lepa torta, izdašna i fino se seče. Koristi se baš plazma keks zbog svog specifičnog ukusa.

Plazma torta

Potrebno za jednu koru:

5 jaja
- 4 kašike brašna
- 5 kašika šećera
- 3 kašike mlevenih oraha 

Za fil:

300 gr. mlevene plazme
200 gr. šećera u prahu
- sok od jedne narandže ili čaša kupovnog soka
- 200 gr. oraha
- 250 gr. margarina
- možete dodati i suvo grožđe ako volite 

Potrebno još 3 kesice šlaga i mleko koliko je potrebno da se umuti (piše na kesici).

Umutiti jaja sa šećerom (penasto), dodati brašno i orahe. Izliti u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni, dali je pečena proverite sa čačkalicom. Pleh u kojem sam ja pekla bio je 28 x 40, vidite na slici debljinu kore tako da otprilike znate da odredite.

Peći dve ovakve kore.

Za fil je potrebno umutiti margarin sa šećerom, dodati sve ostale sastojke i dobro izmešati da se sjedine.

Umutiti posebno šlag ili slatku pavlaku.

FILOVATI: kora, plazma fil, šlag, kora. Ukrasiti sa šlagom ili topljenom čokoladom.
 Ostaviti da stoji u frižideru pa tek onda seći i poslužiti. Prijatno! :)

0 komentari