ponedjeljak, 14. prosinca 2015.

German Apple Cake

German Apple Cake

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaša šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 2 čaša brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 3 jabuke
1 čaša = 200 ml
Priprema:

Umutiti jaja, šećer i vanilija šećer. Dodati ulje, pa još kratko miksati. Zatim dodati brašno, sol, cimet i sodu bikarbonu. Sve zajedno pomiješati. Jabuke oguliti i narezati na listiće. Dodati u smjesu, pa pažljivo sjediniti. Sipati u pleh, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 190ºC oko 55 minuta. Pečen kolač ohladiti, rezati na komade. Posuti sa šećerom u prahu. Poslužiti uz sladoled ili slatko vrhnje!

0 komentari