Fritule s jabukama i jogurtom
Fritule se najčešće u Dalmaciji pripremaju u vrijeme Božića ili Uskrsa. S obzirom da se radi o slasici koju je veoma lagano pripremiti, nema razloga čekati blagdane za uživati u njima. U drugim krajevima su poznate i pod nazivom uštipci.
Sastojci:
- 30 dkg brašna
- 10 dkg škrobnog brašna
- 10 dkg šećera
- 2 manje jabuke
- 2 jaja
- 2 jogurta
- 0.5 dcl rakije
- naribana korice limuna
- naribana korice naranče
- 2 vanilije
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu
- cimet
- malo soli
Priprema:
Jaja i jogurt pomiješati, dodati naribane jabuke (ili jednu ako je veća), šećer, vanilija šećer, koricu limuna, naranče, rakiju, pa dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro pomiješati te ostaviti 15 minuta da odstoji. Žličicom vaditi tijesto i stavljati ga u vrelo ulje.
Gotove fritule stavite na papirnate kuhinjske ubruse da upiju višak ulja, pospite ih šećerom u prahu i cimetom (ako ne volite cimet slobodno ga izostavite). U slast!!!!!
Možete ih također puniti Nutellom, treba ih samo malo prohladiti da se namaz ne otopi kad se nađe u frituli.
Gotove fritule stavite na papirnate kuhinjske ubruse da upiju višak ulja, pospite ih šećerom u prahu i cimetom (ako ne volite cimet slobodno ga izostavite). U slast!!!!!
Možete ih također puniti Nutellom, treba ih samo malo prohladiti da se namaz ne otopi kad se nađe u frituli.
0 komentari