CEPKANA PITA SA SIROM
Pite možete praviti na razne načine a da svaka bude drugačija. Nekada mi se ne slažu pite, nemam vremena za savijanje u štrudlice- onda napravim cepkanu pitu i svi budu zadovoljni. Kod mene su od skora uglavnom heljdine kore u upotrebi, ali neće smetati ako koristite obične tanke kore za pitu.
POTREBNO:
500 g tankih kora ili heljdinih kora za pitu
3 jajeta
200 ml jogurta
200 ml mineralne gazirane vode
2 kašike kisele pavlake
500 g kravljeg sira
100 ml ulja
1 prašak za pecivo soli po ukusu
PRIPREMA:
Umutiti jaja, pa dodati mleko i jogurt. Dodati i sve ostale sastojke i dobro sjediniti u redju smesu.
Od kora ostaviti 3 sa strane, a ostale iscepkati i postepeno dodavati smesi uz mešanje. Moraju dobro upiti smesu od sira.
Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i složiti 2 kore po dnu i malo ih poprskati uljem. Uliti smesu i ravnomerno je rasporediti.
Odgore staviti onu preostalu koru i lepo je "ušuškati" da ne bi ništa procurelo sa strane.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prohladiti je i iseći na željenu veličinu. Poslužiti uz kiselo- mlečni napitak.
500 g tankih kora ili heljdinih kora za pitu
3 jajeta
200 ml jogurta
200 ml mineralne gazirane vode
2 kašike kisele pavlake
500 g kravljeg sira
100 ml ulja
1 prašak za pecivo soli po ukusu
PRIPREMA:
Umutiti jaja, pa dodati mleko i jogurt. Dodati i sve ostale sastojke i dobro sjediniti u redju smesu.
Od kora ostaviti 3 sa strane, a ostale iscepkati i postepeno dodavati smesi uz mešanje. Moraju dobro upiti smesu od sira.
Četvrtasti pleh obložiti pek papirom i složiti 2 kore po dnu i malo ih poprskati uljem. Uliti smesu i ravnomerno je rasporediti.
Odgore staviti onu preostalu koru i lepo je "ušuškati" da ne bi ništa procurelo sa strane.
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Prohladiti je i iseći na željenu veličinu. Poslužiti uz kiselo- mlečni napitak.
0 komentari