četvrtak, 10. prosinca 2015.

Kiseli kupus sa junetinom

Još jedno fino zimsko jelo, varivo od kiselog kupusa sa junećim mesom.
kiseli kupus sa junetinom

Sastojci:
  • 600 gr junećeg mesa isečenog u kockice ili po izboru
  • 1,5 kg opranog i ocedjenog kiselog kupusa
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 kašike crvene mlevene paprike
  • 2-3 lista lovora
  • malo peršunovog lista
  • beli luk po želji
  • 50 ml ulja
  • 1 glavica crnog luka
Priprema:
Iseckati crni luk na kockice, dodati ulje i malo vode, pa prodinstati da postane staklast.
Zatim dodati juneće meso isečeno na kockice, doliti čašu vode i ostaviti da se dinsta.
Dinstati pola sata dolivajući vrelu vodu ili odmah doliti malo više vode i tako dinstati.
Posle pola sata dodati opran i ocedjen kupus i papriku.
Naliti vode da prelije preko kupusa s’prsta.
Kuvati sat ipo sa dolivanjem vrele vode.
U medjuvremenu dodati lovorov list i peršun.
Kada je meso se skuvalo kao i kupus možete dodati iseckan ili izgnjačen čen belog luka.
Još malo prokuvati pa poslužiti toplo.
Prijatno.

0 komentari