Giotto Torta
Sastojci:
6 jaja
225 gr secera
200 gr mljevenih ljesnjaka
100 gr ribane cokolade
1 zlica prosijanog brasna
Fil
3 – 4 vrecice slaga
3 vrecice vrecice ucvrscivaca za slag
3 vrecice vanili secera
30 kuglica Giotta
Za ukras:
150 gr nasjeckanih ljesnjaka
10 kuglica Giotta
Prelivanje torte:
oko 1 dcl mlijeka za prelivanje torte
Priprema
1.
Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva.
Po zelji ljesnjake poprzite kratko u pecnici, malo ohladite i odsranite kozicu. Dobit cete intenzivniji okus ljesnjaka.
1.
Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva.
Po zelji ljesnjake poprzite kratko u pecnici, malo ohladite i odsranite kozicu. Dobit cete intenzivniji okus ljesnjaka.
2.
Pjenasto umutiti jaja sa secerom 5 minuta mikserom na najjacoj brzini, dodati naribanu cokoladu, te lagano spatulom umijesati brasno pomijesano sa mljevenim ljesnjacima. Kalup promjera 26 cm premazati margarinom i posuti brasnom, pa izliti smjesu. Peci 30 minuta, te isprobati cackalicom da li je gotovo. Ohladjeni biskvit preliti mlijekom ili nekim likerom, kavom….
3.
Istuci cvrsti slag ( ja koristim onaj koji se radi sa mlijekom ) sa vanili secerom i ucvrscivacem za slag, pa u njega umijesati izmrvljene kuglice Giotta, te premazati tortu. Cijelu tortu obloziti kremom, ne treba tortu prerezivati.
Tortu ukrasiti krupno mljevenim ljesnjacima.
Giotto kuglice
Pjenasto umutiti jaja sa secerom 5 minuta mikserom na najjacoj brzini, dodati naribanu cokoladu, te lagano spatulom umijesati brasno pomijesano sa mljevenim ljesnjacima. Kalup promjera 26 cm premazati margarinom i posuti brasnom, pa izliti smjesu. Peci 30 minuta, te isprobati cackalicom da li je gotovo. Ohladjeni biskvit preliti mlijekom ili nekim likerom, kavom….
3.
Istuci cvrsti slag ( ja koristim onaj koji se radi sa mlijekom ) sa vanili secerom i ucvrscivacem za slag, pa u njega umijesati izmrvljene kuglice Giotta, te premazati tortu. Cijelu tortu obloziti kremom, ne treba tortu prerezivati.
Tortu ukrasiti krupno mljevenim ljesnjacima.
Giotto kuglice
0 komentari