Dupla čokolada, duplo zadovoljstvo: Savršene karamele od tri sastojka!
Karamele predstavljaju savršen slatkiš, pogotovo ako ih napravite sami.
Čak iako nemate kulinraskog iskustva, ovaj recept je veoma jednostavan da ga i početnici mogu ispratiti. I provereno uspijeva, svaki put.
Biće vam potrebna samo tri sastojka:
– 1 šolja (150 g) crne mliječne čokolade
– 1 šolja (150 g) bijele mliječne čokolade
– 2 šolje (250) kikiriki putera
Priprema:
Na srednjoj temeraturi otopite crnu mlečnu čokoladu i kikiriki puter. Nakon što se sastojci sasvim istope i pomešaju, sklonite ih sa ringle i sipajte u pleh u koji ste prethodno stavili pek papir.
Zatim otopite i belu čokoladu, na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Sipajte otopljenu belu čokoladu preko crnog fila i blago izmešajte kašikom. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, a zatim slatkiš stavite u frižider da se potpuno rashladi.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
0 komentari